"Prima vizita la dentist ar trebui sa coincida cu primul dinte erupt."

Prima vizita la medicul pedodont.

Nimic mai trist, în debutul relatiei copil-dentist, decât “prima vizita” sa fie sub imperiul durerii. În general, in astfel de situatii, orice atitudine terapeutica interventionista, este însoțita, mai mult sau mai putin, de o durere suplimentara. Asadar, de cele mai multe ori, se indica managementul medicamentos al durerii/infectiei si revenirea  la dentist după ce episodul acut a trecut.

Prima vizita la dentist ar trebui sa coincida cu primul dinte erupt.

Este momentul ideal, pentru parinti sa afle ce sa faca, dar mai ales ce sa nu faca astfel incat relatia copilului lor cu medicul dentist sa fie una de success.

Succesul fiind definit ca numar minim de interventii curative și număr maxim de interventii preventive.

Vizite periodice la medicul pedodont.

In general este recomandat ca regularitatea vizitelor la dentist sa fie din 6 in 6 luni. Dincolo de acest standard, ar fi bine uneori ca aceste vizite sa fie din 4 in 4 luni in urmatoarele situatii:
1. Copii cu carioactivitate crescuta – Cu multe leziuni carioase tratate sau nu.
2. Copii potential carioactivi – Cu parinti carioactivi ce, cel mai probabil, au transmis genetic aceasta sensibilitate.
Motivatie: Realitatea clinica a aratat urmatorul fapt: chiar si la vizite din 4 in 4 luni, micutul pacient poate prezenta leziuni carioase neoformate. Astfel vizitele la 6 luni se dovedesc a fi prea rare.
3. Intervalul 2-7 ani – in general dupa 2-3 ani creste consumul de dulciuri si implicit si riscul de carie. In acest interval se face transferul de la periajul asistat la periajul independent putand exista sincope in igiena orala. Dupa 7 ani creste igiena si potențialul de carie este mai scăzut.

Vizita de importanta majora:

– la 6 ani – In jurul acestei varste erupe molarul de 6 ani. Un dinte ce erupe in spatele dintilor temporari si nu de putine ori este confundat cu un dinte temporar chiar de medici dentisti. Acesti molari trebuie evaluati pentru oportunitatea aplicarii unor sigilari.

Concluzii

1. Primul dinte – prima vizita!
2. Vizite periodice.
3. La 6 ani evaluarea oportunitatii sigilarii primului molar din dentitia definitiva.

Daca gasiti aceste informatii utile puteti ajuta la popularizarea lor prin a da un review pe google si share pe platforma dvs de socializare favorita.